𝗢𝗨𝗚 𝗻𝗿. 𝟭𝟴𝟮/𝟮𝟬𝟮𝟬 privind 𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝘇𝗶𝗹𝗲 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗲 pentru 𝗽𝗮̆𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗶𝗶 𝗮𝗶 𝗰𝗮̆𝗿𝗼𝗿 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶 𝗶̂𝗻𝘃𝗮𝘁̦𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝘀𝗰𝗲𝗻𝗮𝗿𝗶𝗶𝗹𝗲 𝟮 𝘀̦𝗶 𝟯, publicată în 📑 📌 𝙈𝙤𝙣𝙞𝙩𝙤𝙧𝙪𝙡 𝙊𝙛𝙞𝙘𝙞𝙖𝙡

În Monitorul Oficial nr. 993 din 27 octombrie 2020 a fost publicată OUG nr. 182/2020 pentru completarea OUG nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru părinți în vederea supravegherii copiilor, în situația limitării sau suspendării activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și a art. 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

Actul normativ stabilește că, în situația în care activitatea didactică  în unitățile de învățământ, inclusiv în cele de educație antepreșcolară și preșcolară, se desfășoară în scenariile 2 și 3, respectiv prezența prin rotație la școală sau exclusiv online, numărul zilelor libere se acordă în funcție de perioada prevăzută de hotărârea Comitetului județean pentru situații de urgență/Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență. Măsura se aplică și pentru părintele sau reprezentantul legal care are în îngrijire, supraveghere și întreținere unul sau mai mulți copii școlarizați, cu boli cronice pentru care medicul de familie și/sau medicul specialist au emis adeverințe pentru realizarea educației la distanță, în contextul pandemic actual. În acest caz, părintele va depune la angajator – pe lângă cererea de acordare a zilelor libere, copia certificatului de naștere al copilului și declarația pe proprie răspundere a celuilalt părinte că nu a beneficiat de zile libere potrivit ordonanței de urgență – și o copie a adeverinței eliberate de medicul de familie și/sau medicul specialist.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

mof2810

Leave your comment