CECCAR & ANAT: Expert contabil-antreprenor, parteneriat pentru reziliența afacerii

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a organizat în colaborare cu CECCAR, vineri, 11 noiembrie, un seminar pe tema E-factura și HoReCa 2. Evenimentul, desfășurat în cadrul Târgului de Turism al României, găzduit de Romexpo, a abordat legislația specifică referitoare la sistemul RO e-Factura și rolul profesioniștilor contabili membri CECCAR în accesarea de către antreprenorii din domeniul turismului a programului de sprijin HoReCa 2.

Din partea CECCAR au fost prezenți prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al Consiliului superior, conf. univ. dr. Adriana Florina Popa și conf. univ. dr. Radu Ciobanu, experți contabili.

Sprijinul pe care experții contabili și contabilii autorizați îl pot oferi antreprenorilor în aplicarea legislației privind e-Factura a fost unul dintre subiectele discutate cu reprezentanții mediului de afaceri din domeniul ospitalității. Alte teme incluse în agenda întâlnirii au fost situațiile în care operatorii din turism și agențiile de turism sunt obligate să emită facturi pe care să le încarce în sistemul RO e-Factura, deductibilitatea TVA în contextul acestui sistem, utilizarea și accesarea Spațiului Privat Virtual pentru transmiterea facturilor și alte aspecte fiscale în contextul actual.

Discuțiile au evidențiat rolul profesioniștilor contabili în asigurarea rezilienței afacerii, expertiza acestora fiind vitală pentru a lua cele mai bune decizii de business și pentru a accesa finanțările menite să asigure dezvoltarea sustenabilă a afacerii.

Leave your comment