SASB organizează webinarul „Accelerarea schimbării prin intermediul prezentării informațiilor sociale, de mediu și de guvernanță (ESG)”

În calitate de membru al Sustainability Accounting Standards Board (SASB), CECCAR le face cunoscute membrilor proiectele și evenimentele pe care acesta le desfășoară în interesul profesioniștilor.

Ca parte a evenimentului anual NYC Climate Week 2020, Sustainability Accounting Standards Board (SASB) organizează, la 25 septembrie a.c., webinarul Accelerarea schimbării prin intermediul prezentării informațiilor sociale, de mediu și de guvernanță (ESG), între orele 18.00 și 19.00, în cadrul căruia echipa de cercetare a SASB va prezenta modul în care o perspectivă industrială asupra riscurilor generate de schimbările climatice și asupra prezentărilor de informații standardizate poate contribui la valorificarea puterii capitalului și poate asigura reziliența economică la schimbările climatice, în conformitate cu obiectivele Acordului de la Paris.

Cele 195 de țări care au adoptat Acordul de la Paris au făcut acest lucru nu doar în folosul bunăstării umane și ecologice, ci și pentru a proteja împotriva riscului sistemic, pe scară largă, pe care schimbările climatice îl prezintă pentru economia globală. Printre alte dispoziții, Acordul de la Paris impune țărilor dezvoltate să preia inițiativa în ceea ce privește „finanțarea climatică” și a remarcat rolul semnificativ al întreprinderilor și al piețelor financiare în eforturile de atenuare a efectelor schimbărilor climatice și de adaptare la acestea. Standardele SASB se concentrează asupra domeniilor de activitate în care interesele pe termen lung ale piețelor globale de capital sunt bine aliniate cu cele ale societății.

Deși riscul generat de schimbările climatice este generalizat, afectând aproape fiecare domeniu de activitate inclus în standardele SASB, acesta este, totodată, specific fiecărui domeniu de activitate în parte. Caracteristicile specifice unui domeniu de activitate determină modul în care diferitele aspecte ale riscului climatic generează efecte financiare. În aceeași măsură, modalitățile prin care poate fi evaluată și comunicată performanța în privința acestor aspecte, într-o manieră care să faciliteze procesul decizional, variază, de asemenea, în funcție de domeniul de activitate.

Vorbitorii din cadrul webinarului vor fi: David Parham, director de cercetare – Proiecte, SASB; Gail Glazerman, CFA, analist, șef de secție – Transformarea resurselor și Resurse regenerabile, SASB; Lynn Xia, analist principal – Alimente și Băuturi, SASB; Marvin Smith, director responsabil cu coordonarea activităților de sensibilizare, SASB.

Dacă doriți să participați la eveniment vă puteți înregistra accesând acest link.

sasb1809