ASF: Proiect de modificare a termenului-limită pentru depunerea raportărilor contabile semestriale de către entitățile din domeniul asigurărilor

Termenul-limită pentru depunerea raportărilor contabile semestriale de către entitățile din domeniul asigurărilor ar urma să fie data de 16 august a anului de raportare, potrivit unui proiect normativ lansat în consultare publică de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Excepție de la termenul menționat mai sus vor face raportările contabile aferente semestrului I al anului 2020, care se depun până la data de 30 septembrie 2020.

Proiectul de Normă pentru punerea în aplicare a Sistemului de raportare contabilă semestrială aplicabil entităților din domeniul asigurărilor ar urma să se aplice societăților de asigurare și/sau reasigurare, companiilor de brokeraj, sucursalelor din România ale societăților cu sediul social în state terțe sau aparținând Spațiului Economic European (asigurătorii și companiile de brokeraj), care își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare, respectiv ale Legii nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări, după caz, precum și Fondului de garantare a asiguraților constituit în condițiile Legii nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților.

Proiectul aprobat pentru consultare publică cuprinde și prevederi referitoare la modalitatea de completare a raportărilor contabile semestriale, precum și condițiile de transmitere a acestora la ASF și la Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

asf3107

Leave your comment